Seneste nyt

|  2021 – November |

Håndarbejdsskolen i Ringsted afholder den udsatte generalforsamling fredag den 3. december 2021 kl. 13.00 i Kulturhuset, Søgade 3, Ringsted.

Se dagsorden med indbydelse her.

Kl. 15.00-17.00 vil der samme sted blive afholdt jubilæumsreception for skolen (30 år) og for dameskrædder Alis Mogensen, som kan fejre 40 år som underviser i Ringsted.

Vi glæder os til at se dig både til generalforsamling og reception. 

Hav venligst Coronapas klar, når I ankommer. 

Venlig hilsen
Bestyrelsen


2021 - August

sjaler1

NYHED: lær at lave disse unikke sjaler med Karen Christensen fra Stenmarksgårdens Butik. Find holdet her

En ny sæson er lige på trapperne, og underviserne glæder sig til at se nye og gamle kursister. Se programmet for efterår og vinter 2021 og tllmeld dig her.


2021 - Marts

Håndarbejdsskolen skulle ifølge vedtægterne holde generalforsamling i februar. Som mange andre har vi valgt at udsætte den, til vi igen kan mødes fysisk. Så snart vi ved mere, vil I modtage indkaldelse pr. mail, lige som vi vil slå det op her på hjemmesiden og på Facebook.

Elever, der er tilmeldt hold, har fået direkte besked om aflysning eller senere afholdelse af kursus.
Vi glæder os til vi kan ses igen.

2021-08-13/is


December 2020

Det glæder os, at vi nu kan præsentere det nye kursusprogram, og du kan tilmelde dig her på hjemmesiden.

Vi er sammen med Dansk Oplysningsforbund i gang med at indføre et nyt administrationssystem, og desværre er der nogle småting, der endnu ikke er helt på plads – vi er blevet lovet, at det sker meget snart.

Blandt andet er der ingen oplysninger om underviserne på de enkelte hold synlige på hjemmesiden. Det arbejdes der på, og indtil da kan du se en oversigt over kontaktoplysninger her


2020 - Nyt i marts

Her i marts, hvor verden er præget af Corona-situationen er vi i gang med at planlægge næste sæson. Blandt andet er der et "mor og barn på barsel - lær at strikke eller hækle"-hold med på programmet. Desværre måtte vi opgive at sætte det på forårsprogrammet på grund af de nuværende omstændigheder, men vi håber at kunne få det med til efteråret.

Udover de sædvanlige hold Sy & Design, Overlocker og Patchwork, er der planer om at oprette et weekendhold, hvor du kan lære at fremstille dit eget grundmønster til lange bukser.


2019

Fra forårssæsonen 2020 er vi gået over til online-tilmelding her på hjemmesiden.

Klik på Kurser vinter/forår 2020 og derefter på et af menupunkterne. Her finder du en oversigt over alle udbudte hold, hvor du kan læse mere og tilmelde dig.

Har du brug for hjælp, se venligst under Om Skolen - Kontakt.


2019

Efterårets kurser er godt i gang. Desværre har det været nødvendigt at aflyse nogle af kurserne på grund af for få deltagere.

Anlægspavillonen er ramt af vandskade, og alle kurser er midlertidigt flyttet til andre lokaler. Lige nu (8. november) ved vi ikke, hvornår vi kan komme tilbage. 

Skoleleder og bestyrelse er ved at planlægge vinter-/forårssæsonen, og kurserne vil blive slået op inden længe. Som noget nyt satser vi på, at det bliver muligt at foretage tilmelding direkte her på hjemmesiden. Mere herom senere.

Dele af vores hjemmeside trænger til en opdatering – det kommer, når vi når til det :-)


Tidligere år - før 2019

Håndarbejdsskolen havde i november besøg af Maria fra Maria Denmark.dk, som afholdte et supergodt og lærerigt foredrag for de mange tilmeldte.

aftnen blev afhold i Sykassen i Ringsted - hos Camilla, som var så venlig at ligge lokale til denne hyggelige aften, vi takker mange gange for det fantastiske fremmøde og for at Camilla ville åbne sin butik for os alle denne aften og tilmed gav en fin rabat.

også en stor tak til Maria fra www.mariadenmark.dk for at forklare og diskutere om stoffer og stof valg.

maria denmark 1.jpg


2018

Vi har i år 2018, virkelig givet det et skud med gode og nye kurser til gode priser.

Vi kan desværre ikke blive ved med at køre med underskud på vores kurser, men håber I vil tage godt imod de nye kurser vi nu har klar her i foråret 2019.

Vi holder stadig priserne i absolut laveste ende - og bemærk venligst at hjemmesiden lige nu er under rettelse, så der kan forekomme rettelser i priser og tider mm.

Vi er jo en lille aftenskolen og den køre på frivillig basis, men vi skal kunne give vores lærer løn og der jo andre udgifter, blandt andet til diverse modeblade/mønster, vi har også dampstation og presse mm. til rådighed, som alle kursister frit kan benytte på kurserne.

Vi er medlem at en upolitisk organisation DOF = Dansk oplysningsforbund.

Hele bestyrelsen er alle frivillige og vi betaler alle sammen, samme beløb for de kurser der deltages i.

Selvom der har været sidste frist for tilmelding på vores kurser, så tøv ikke med at forhør om muligheden for at komme med på et kursus, ofte kommer man først i tanke om tilmelding når fristen er udløbet, men ring dog alligevel og spørg, det kunne jo være det lige var din tilmelding vi manglede for at blive nok til at gennemføre et hold.

Håndarbejdsskolen afholder så vidt muligt alle kurser i Anlægspavilonen i Ringsted. Der vil dog være undtagelser hvis der er optaget. Så derfor kan nogle kurser foregå andre steder i Ringsted, dette oplyses ud for hver kursus i beskrivelsen.

Inden sæsonstart på "Sy kurserne", arrangere vi gerne en fællestur til en eller flere stofforretninger, hvor vi kan købe det vi gerne vil sy af på kurset. 
Det er frivilligt, at deltage i dette arrangement, men det er hyggeligt og vi lærer hinanden, at kende og lærene deltager også og står klar med hjælp til de spørgsmål der måtte dukke op i forbindelse med stofvalg osv.

Vi mødes ved aftalt sted og "fylder biler" og så starter en hyggelig dagsudflugt for "sypigerne"

Vi glæder os til at se dig på et eller flere af Håndarbejdsskolens kurser.


2017

Stof shopping tur til København den 20. April 2017

Vi var på en hyggelig stof shopping tur og besøgte blandt andet, Skipper Stoffer, Ita, Silkehuset, Handler & City stoffer.

Vi drak en kop kaffe på en hyggelig lille cafe samt spiste vores mad hos Meyer i Magasin.

Vi satser på at lave nye ture så alle sy interesserede kan opleve den hyggelige stemning.

kbh2.jpgkbh4.jpgkbh3.jpg
Så er det nu de mange kurser for alvor starter op på Håndarbejdsskolen.

Vi håber at se mange nye på vores kurser.

Vi var (alle der er tilmeldt vores kurser og som havde lyst at deltage) på tur onsdag den 20. september 2017. hvor vi startede med at besøge vores ny stofbutik i Ringsted, Sykassen, en rigtig hyggelig og god butik med super lækre stoffer, og vi kan takke den søde ejer for den beværtning vi fik.

Derefter besøgte vi byCoco som også sælger stof og tilbehør, derefter tog vi på Big Chef i Ringsted og spiste frokost og som afslutning på dagen besøgte vi Ringsted Museum og Ringsted Mølle, som lige pt har udstilling af accessoirers. Det var bestemt en vellykket og hyggelig dag.

Så til alle nye kursister, det er værd at deltage i vores årlige udflugter, det er altid hyggeligt og vi prøver at besøge nye steder hver gang.

tur2017.jpg 

Vel mødt !

Hilsen

Håndarbejdsskolen

På Ringsted Messen og på Ringsted Natten var der flere der ytrede ønske om at få lavet nogle aftenhold på hverdags aftner, vi har desværre ikke haft held til at kunne sætte et sådan kursus på benene endnu, men vi har i stedet oprettet et lørdagshold som køre hver anden lørdag fra februar og 4 gange frem, se datoer og yderligere info under kurser, kurset retter henvendelse til alle syglade om du er øvet eller nybegynder og derfor hedder kurset  "Hvad vil du sy" håber I derude vil tage godt imod dette kursus, vi skal nok arbejde videre med det ønskede aftenhold.

Håndarbejdsskolen kunne i september i 2016 fejre 25 års jubilæum og i den anledning var der besøg at lokal Avisen Ringsted, ved klik på link kan artiklen i avisen læses her.
 http://sn.dk/Ringsted/Haandarbejdsskolen-fejrer-25-aars-jubilaeum/artikel/599009

Scan_20160810.png

dof